طبیعت اطراف ما، سرشار از رنگ هایی است که دیدن آن ها، بسته به احساس فردی، شادی و نشاط آور است و هر یک تاثیرات متفاوتی بر ذهن و روان ما دارد. 
به بیانی دیگر، رنگ ها، فرد را در شناخت بهتری از وضعیت روحی و ضمیر ناخودآگاه و محیط اطراف خود یاری می کنند. به همین علت، از تاثیر رنگ ها بر مسایل آموزشی و یادگیری نباید غافل ماند چرا که به گفته روانشناسان محیطی، 80 درصد اطلاعات دریافت شده مغز، از راه بینایی به دست می آید. همچنین استفاده از رنگ در فضای آموزشی و کلاس های درس، سرعت یادگیری وگیرایی دانش آموزان را افزایش داده و به عنوان محرک حس بینایی، به بهبود قدرت یادگیری و ماندگاری اطلاعات کمک می کند. 
موضوعی که «فاطمه حسن پور» عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه اهرا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آن اشاره کرد و گفت: اهمیت به رنگ متاسفانه در فضاهای آموزشی کشورمان به دست فراموشی سپرده شده و در ساخت مدارس، تنها به ایمنی و تعداد کلاس ها برای گنجاندن دانش آموزان بیشتر دقت می شود و به تاثیر رنگ ها بر یادگیری و شادی آوری به دانش آموزان توجهی نمی شود. 
به گفته وی، در مدارس و فضاهای آموزشی ما، متخصصان هنری و روانشناسی جایگاهی ندارند و کمتر به مسایل روحی روانی توجه می شود. حال آن که با راهنمایی و مشاوره و استفاده از تجارب آنان می توان فضای آموزش و پرورش را به گونه ای طراحی کرد که شاهد اثربخشی رنگ ها در افزایش راندمان آموزشی باشیم. 

رنگها

**تاریخچه کاربری رنگ در فضاهای آموزشی 
از منظر تاریخی، رنگ در همه اقوام و تمدن ها، پیشینه گسترده ای داشته و نمونه بارز و دیرینه آن را می توان در نقاشی های حک شده بر روی دیواره غارها دید که در آن رنگ هایی ساخته شده از برخی سنگ ها بکاربرده شده است. 
حسن پور افزود: آشنایی انسان با رنگ از دوران تاریخی رقم خورد و با گسترش و رشد علوم و صنعتی شدن کشورها، علم روانشناسی محیط شکل گرفت و مولفه هایی از جمله استفاده از رنگ در محیط یا تاثیراتی که رنگ محیط بر روی افراد می گذارد به صورت تخصصی مورد مطالعه قرار گرفت. 
به بیان حسن پور، این علم از اواسط قرن نوزدهم و زمانی که پی برده شد فاکتورهایی در محیط وجود دارد که افراد را پر از خشونت و هنجارشکن یا آرام و مطیع می کند، به صورت رسمی در فضاهای آموزشی تدریس شد. از جمله اساتید روانشناسی محیط، «مارجری تیلور» بود که معتقد است هرچقدر محیط مهیاتر و بهتر باشد یادگیری را بیشتر و بهینه می کند. «ام وینستون آگن» دیگر روانشناس هم به بحث رنگ ها و بافت ها پرداخته و بیان می کند که رنگ هایی که گرم هستند بر افراد تاثیر دارند و می تواند آنان را به محیط آموزشی جذب و فضای خوشایندی برای آنان ایجاد کند. 
این استاد دانشگاه ادامه داد: بنابر این مطالعات، عنوان می شود که وقتی در کلاس درس رنگ استفاده می شود آن محیط از حالت کسلی و سادگی خارج شده و به محیطی زنده، پویا و روشن و هیجان انگیز تبدیل می شود و کودکان هم در این محیط آموزشی متحول می شوند. 

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مجید عزیزی ... پلاستیک | محصولات پلاستیک | ضایعات پلاستیک | پلیمرمال Jeremy محصولات کمپانی روپس-RUPES S.P.A rupesbigfoot.ir پیانوی ایران و جهان کویر رایانه rebekahiavoeo9 Website خرید کولر گازی املاک نگین سبز